Komentář: Evropská unie prý organizuje dovoz migrantů, naopak se ale snaží nelegální migraci zabránit

Evropská unie se pokouší vyřešit narůstající problém nelegální migrace novým migračním a azylovým paktem. Ačkoli se šíří spekulace o záměrném dovozu migrantů EU prostřednictvím neziskových organizací, unie klade důraz na efektivní kontrolu migračního toku. Nový pakt navrhuje zrušení kvót a rychlejší postupy pro návrat nepřizpůsobivých migrantů, uvádí Filip Hanka, ředitel projektu České zájmy v EU.

Článek vyšel na serveru Extra.cz

Číst dál

Česko má velké rezervy – jen renovací těch nejméně úsporných domů by mohlo na účtech za energie ušetřit až 561 miliard korun

Pokud by Česko investovalo do cílené renovace budov s těmi nejhoršími energetickými parametry, ušetřilo by následně 561 miliard korun na nákladech na energii, ukazuje aktuální analýza společnosti Guidehouse. I při započtení investic potřebných na renovace (366 miliard korun) by už po 20 letech úspory nákladů na energie převýšily počáteční náklady o 55 %.

Průzkum vyšel na serveru EnviWeb.cz

Číst dál

Komentář: EU si prý půjčuje, protože nemá peníze. Dluh se jí ale vyplatí

Ačkoliv se neustále objevují různé spekulace o financování Evropské unie, faktická data ukazují, že rozpočet EU, který činí 160 až 180 miliard eur ročně, zůstává stabilní. Tento rozpočet, srovnatelný s národním rozpočtem Dánska, slouží 27 členským státům a přes 450 milionům lidí. I přesto, že rozpočet pochází z příjmů EU, proč si unie půjčuje u jiných investorů? To pro eXtra.cz vysvětlila analytička Hedvika Ruszová.

Celý text naleznete na webu Extra.cz

Číst dál