Hledáme Czechtropu!

Čeští ministři a premiér nejeví o téma českého předsednictví v Radě EU v roce 2022 příliš velký zájem. Česká veřejnost tak většinou neví, že se má předsednictví konat.

Proto jsme připravili zábavnou kampaň, abychom na téma předsednictví upozornili i média a politiky – a zvýšili tak povědomí u široké veřejnosti. Budeme rádi, když se do kampaně zapojíte.

Číst dál

Reakce signatářů výzvy „Máme na to řídit EU“ na dopis premiéra Andreje Babiše

Vážený pane premiére,

děkujeme za čas, který jste věnoval reakci na náš otevřený dopis ze dne 30. června. Bohužel s tou výhradou, že Vaše reakce obsahovala řadu osobních útoků, které k věcné debatě rozhodně nepřispívají. Věříme, že nadále můžeme vést debatu racionální, ku prospěchu českého státu i Evropy, a proto tyto útoky ponecháme bez detailního komentáře.

Váš dopis jsme předali dalším signatářům výzvy a zde předkládáme odpověď, kterou podpořila řada z nich.

Vítáme, že dle Vašeho dopisu již nepovažujete české předsednictví za zbytečnou formalitu, ale naopak v mnoha ohledech za šanci pro Českou republiku. Jsme rádi, že také sdílíte náš pohled, že předsednictví může pomoci v posílení našeho zastoupení v institucích EU. Z dopisu lze usoudit, že Váš pohled se od roku 2019 změnil. Doufáme, že se změna pohledu promění v činy.

Číst dál